Aksesuarai pagal plaukų tipą: kaip pasirinkti tinkamus plaukų aksesuarus?

Aksesuarai pagal plaukų tipą: kaip pasirinkti tinkamus plaukų aksesuarus?

 

Plaukų aksesuarai yra ne tik stilingas akcentas, bet ir praktiška priemonė kasdieniame gyvenime. Jie padeda suformuoti šukuoseną, sutvarkyti plaukus, o tinkamai parinkti aksesuarai gali pagerinti Tavo įvaizdį. Šiame straipsnyje aptarsime, kokie plaukų aksesuarai geriausiai tinka skirtingiems plaukų tipams: ploniems, vidutinio storumo ir storiems plaukams. 

 

Ploni plaukai: ką rinktis?

Jei turite plonus plaukus, svarbu rinktis lengvus plaukų aksesuarus, kurie nesuspaustų ir nesugadintų plaukų struktūros. Štai keli puikūs pasirinkimai:

  1. Kaspinai į plaukus – minkštas ir lengvas aksesuaras, kuris prideda švelnumo ir elegancijos šukuosenai. Rekomenduojama rinktis smulkesnius, subtilius kaspinus, kurie nesukuria papildomo svorio plaukams. (6cm pagrindo EMILLY segtukai ploniems ir itin ploniems plaukams)

  2. Plaukų gumytės – elastinės gumytės, pagamintos iš minkštų medžiagų, puikiai tiks ploniems plaukams. Svarbu vengti gumyčių su metalinėmis detalėmis, kadangi jos gali pažeisti plaukus. Taip pat naudokite spiralines plaukų gumytes, kurios mažiau traukia plaukus ir nepalieka žymių.

  3. Plaukų segtukai – smulkūs ir subtilūs segtukai puikiai tinka ploniems plaukams. Jie gali suteikti plaukams formą, nepakenkiant jų struktūrai.

  4. Lankeliai – lengvi lankeliai su smulkiais puošmenimis yra puikus pasirinkimas. Jie pridės apimties ir suformuos dailų įvaizdį be didelio spaudimo plaukams.

MiniMI NATŪRALAUS ŠILKO GUMYTĖ - EMILLY

KREMINĖ NATŪRALAUS ŠILKO SPIRALINĖ GUMYTĖ - EMILLY

Vidutinio storumo plaukai: stilius ir patogumas

Vidutinio storumo plaukai yra universalūs, todėl galima rinktis įvairesnius aksesuarus. Čia keli pasiūlymai:

  1. Plaukų gumytės – galite rinktis storesnes gumytes, nes jos gali išlaikyti didesnį plaukų svorį. Taip pat galite naudoti tekstūruotas gumytes, kurios pridės papildomo stiliaus  šukuosenai.

  2. Lankeliai – vidutinio pločio lankeliai tiks idealiai, nes jie nebus per sunkūs, bet taip pat suteiks tvirtą šukuosenos formavimą. Galite rinktis dekoratyvinius lankelius su puošmenomis, kurios atspindi Tavo stilių.

  3. Kaspinai į plaukus – vidutinio dydžio kaspinai idealiai tiks vidutinio storumo plaukams. Jie padės pabrėžti eleganciją, neprarandant natūralios plaukų formos.

  4. Plaukų segtukai ir sąsagos – rinkitės aksesuarus su stipresniais mechanizmais, kad galėtumėte tvirtai užfiksuoti šukuoseną, tačiau nepamirškite išlaikyti subtilų stilių.

PERSONALIZUOTAS MATINIS KASPINAS SU BALTA RAIDE - EMILLY

RUDA KLASIKINĖ ŠILKO ORGANZOS GUMYTĖ - EMILLY

MĖLYNAS NATŪRALAUS ŠILKO VIENETINIS LANKELIS - EMILLY

Stori plaukai: stiprūs aksesuarai

Jei turite storus plaukus, reikalingi tvirti ir patvarūs plaukų aksesuarai, kurie galėtų išlaikyti didesnę apimtį:

  1. Plaukų gumytės – storesnės, stipresnės gumytės ar net audinio plaukų gumytės geriausiai tiks storiems plaukams. Jos išlaikys  plaukus vietoje be nuolatinio priveržimo ar slydimo.

  2. Lankeliai – platūs, patvarūs lankeliai padės tvarkingai suformuoti šukuoseną. Jie gali būti ir dekoratyvūs, ir funkciniai, pridedantys išskirtinę stiliaus detalę Tavo kasdieniam įvaizdžiui.

  3. Kaspinai į plaukus – didesni ir ryškesni kaspinai puikiai tiks storiems plaukams. Jie ne tik išlaikys plaukus vietoje, bet ir taps ryškiu akcentu šukuosenoje.

  4. Plaukų spaustukai ir segtukai – rinkitės spaustukus ir segtukus su stipriu fiksavimu. Tai padės susidoroti su plaukų apimtimi ir išlaikyti šukuoseną ilgą laiką.

RAUDONAS AKSOMINIS KASPINAS - EMILLY

JUODAS PŪSTAS AKSOMINIS LANKELIS - EMILLY

NATŪRALAUS ŠILKO ORGANZOS KARALIŠKA GUMYTĖ - EMILLY

Rekomendacijos pagal plaukų tipą

Norint tinkamai pasirinkti plaukų aksesuarus, svarbu atsižvelgti į savo plaukų tipą ir poreikius. Jei plaukai yra ploni, rinkitės lengvesnius ir švelnesnius aksesuarus, kad išvengtumėte pažeidimų. Vidutinio storumo plaukams tiks įvairūs aksesuarai, kurie suteiks papildomo stiliaus ir išlaikys šukuoseną. Tuo tarpu storiems plaukams reikalingi tvirti ir patvarūs aksesuarai, kurie galėtų susitvarkyti su plaukų apimtimi ir svoriu.

Nepriklausomai nuo plaukų tipo, visada rinkitės kokybiškus plaukų aksesuarus, kurie ne tik padės išlaikyti šukuoseną, bet ir sukurs stilingą įvaizdį. Kaspinai į plaukus, plaukų gumytės, lankeliai ir kiti aksesuarai gali tapti stiliaus akcentu, svarbiausia yra pasirinkti tinkamai.

Related articles